آموزش مخفی کردن فایل در ویندوز، مک و لینوکس

ساخت وبلاگ

مخفی کردن فایل در ویندوز

ویندوز دارای امکانی است که به صورت show hidden files شناخته می شود و به کمک آن می توان فایل های مخفی شده را نمایش داد. اما پیش از این که بخواهید از این امکان سیستم ویندوز استفاده کنید لازم است که ابتدا فایل یا فایل هایی را مخفی و پنهان کرده باشید.

برای مخفی سازی فایل در ویندوز، ابتدا به کمک  و  یا .. وارد پنجره ای شوید که فایل مورد نظر شما برای مخفی کردن در آن قرار دارد.

فایل را انتخاب کرده و روی آن راست کلیک کنید و گزینه آخر یعنی Properties را انتخاب کنید

مخفی کردن فایل در ویندوز

با انتخاب این گزینه، یک باکس نمایش داده می شود که در انتهای آن گزینه hiden را مشاهده می کنید.

مخفی کردن فایل در ویندوز

در نهایت این گزینه را تیک دار کنید و گزینه apply و بعد ok  را بزنید تا تغییرات اعمال شود.

همچنین ویندزو دارای نوع دیگری از فایل های پنهان است که به صورت system file شناخته می شود. برای اینکه بخواهید از این مدل استفاده کنید لازم است که مشخص کنید که فایل از نوع system file است. بدین صورت برای آشکار سازی فایل های پنهان شده از نوع system file، باید گزینه ای با عنوان Hide protected operating system files (recommended)” را فعال کنند تا فایل مورد نظر را پیدا کنند. این کار ها از طریق رابط گرافیکی ویندوز قابل انجام نیست و دستورات خاص خود را دارد که از مجال این پست خارج است.

 

مخفی کردن فایل و فولدر در لینوکس

برای مخفی کردن فایل در لینوکس تنها نیاز به تغییر نام فایل دارید و برای این کار باید یک قانون رعایت کنید. بیایید موضوع پنهان کردن فایل در لینوکس را با ذکر یک مثال دنبال کنیم:

تصور کنید که می خواهید فایلی با نام  را در لینوکس مخفی کنید. برای این کار کافی است که فایل را rename کنید و یک نقطه یا اصطلاحا یک پریود در ابتدای نام فایل قرار دهید و بعد تغییرات را ذخیره کنید. بدین صورت موفق به پنهان کردن فایل در لینوکس می شوید.

مخفی کردن فایل و فولدر در لینوکس

مخفی کردن فایل در Mac OS X

در سیستم عامل مک، عملیات مخفی کردن فایل در سیستم عامل مک، و نمایش آن کمی دشوار تر از لینوکس و ویندوز است.

در این سیستم عامل، مثل لینوکس باید یک کاراکتر نقطه  “. ” یا پریود در ابتدای نام فایل قرار دهید. با انجام این کار، پیام these named are reserved for the system را دریافت میکنید که به معنی این است که سیستم این تغییر را پذیرفته است.

اما برای نمایش مجدد فایل شما به رابط گرافیکی دسترسی ندارید.

برای اینکه پنهان کردن فایل در مک موفق آمیز باشد ابتدا لازم است که از دستورات chflags استفاده کنید تا این خصیصه را به آن معرفی کنید. برای این کار کلید ترکیبی Command + Space استفاده کنید و با نوشتن Terminal در بخش جستجو، وارد ترمینال شده و قطعه کد زیر را بنویسید:

chflags hidden

بعد از نوشتن این کد هرگز اینتر را نزنید

باید مطمئن باشید که بعد از hidden یک اسپیس گذاشته اید

مخفی کردن فایل در Mac OS X

بعد فایل و یا فولدری که می خواهید آن را مخفی کنید را پیدا کرده و آن را به صورت درگ کردن به داخل ترمینال بکشید. با این کار مسیر فایل در ترمینال نوشته می شود.

با این کار، اینتر را بزنید تا تغییرات اعمال شود

مخفی کردن فایل در Mac OS X

حالا با کمک دستورات، مطابق بالا، برای اشکار کردن فایل chflags nohidden ای ایجاد کنید

منبع: gooyait.com

اگر وقت کتاب خواندن ندارید 3 کتاب الکترونیک کوتاه بخوانید...
ما را در سایت اگر وقت کتاب خواندن ندارید 3 کتاب الکترونیک کوتاه بخوانید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : digitaltechnology بازدید : 138 تاريخ : شنبه 6 بهمن 1397 ساعت: 20:40